Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем със запалването?146 спешно.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем със запалването?146 спешно.

Здравейте,
    имам проблем със запалването на колата ми Алфа 146 1.4 Tspark.Сменени са всички свещи (като кабелите са тествани и са наред) и датчика за регулиране на разпределителния вал.
    Тестван е коляновия вал,катализатора е проверен - всичко е Ок. На компютъра дава грешки, че не работи датчика за регулиране на разпределителния вал (уж го сменихме..) и дебитомера за въздуха.
    Налягането в 4-те цилиндъра е по 11 бари на всеки.(което било добре.)
    Проблема е там, че при запалване гърми и губи обороти.При включване на газ все едно не работи 1 цилиндър.Вече 12 дена не могат да намерят каде е грешката и само сменяме части на празно.Някой може ли да помогне по този въпрос? Благодаря ви предварително!

Ангренажен ремък сменял ли си наскоро? Симптомите които описваш са като от неправилно зацепване/прескочил зъб. Тогава дава и грешката от датчика на разпределителен вал, дори и самият датчик да работи.
    166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
    ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

Сменен е....

Comment

Първоначално публикувано от excellent007 Покажи съобщение
        Сменен е....
        Отиди да ти презацепят ремъка с пети и то хора, които разбират Успех !
        Arena Coast Customs

Comment

абе колеги аз съм новичак тук и ако направя няква грешка нека бъда извинен но и при мен е същия проблем като паля пука в кол.тръби кабели свещи 2-пъти за 2 години дебитомера работои бенз.помпа дава налягъне ламба сондата не работеше смених я и пак същото даже сега и на газ ми пука и предърпва а преди това поне на газ работеше без грешка ламбда сондата дали не трябва да и се направят някви настройки след като сам си я смених да кажа че ролки ремъци всичко е сменяно и наскоро свалях акумолатора да го зареждам дали не съм изтрил програмата на ижекциона
          ако някой има някви идей нека сподели че съм на път да я засила в някой дере и да се запътвам към авто салона

Comment

Първоначално публикувано от pecata-33 Покажи съобщение
            абе колеги дали не съм изтрил програмата на ижекциона
            това е много лошо ако ти се е случило, мали ужас

---------- Post added at 15:12 ---------- Previous post was at 15:12 ----------

Сменен е....
            е те това не е много хубаво

http://www.facebook.com/VenturaGarage
            Sotiris Rokkos: "Neno you gave me scary feelings I did not ever feel before in my 30 years experience of racing... you know..."

Comment

Първоначално публикувано от ne0 Покажи съобщение
              това е много лошо ако ти се е случило, мали ужас

---------- Post added at 15:12 ---------- Previous post was at 15:12 ----------

е те това не е много хубаво
              Някакви идеи ?

Comment

Някакви идеи ?
                Бързо сменяй сервиза!!!!!!!!
                145 1,7 16v turbo http://www.youtube.com/watch?v=QP5CtDmTIpc

Comment

Щом сте го сменяли този датчик значи са ти махнали ангренажния ремък за да демонтират шайбата.

Дали са ти го зацепили правилно след това? И дали са ползвали пети? ти знаеш

Ако датчика на разпределителния вал не работи или е откачен, колата ще запали и ще върви без проблем, но ще харчи повече бензин може би и ще ти свети лампата на инжекцията на таблото .
                  За програмата на инжекция няма как да я изтриеш по погрешка! тя е OTP поне на старите Motronic преди 1999. За новите не знам. Дано успееш да я оправиш скоро. Успех!
                  Last edited by Majed_146; d.m.y г., 14:55. Основание: липсва точка
                  sigpic
                  Alfa 146 1.6 TS ---> 2.0 TS Remapped by Oem
                  FIAT TIPO 1.6 DOHC

Comment

Working...
                  X